Magamról


1943. április 21-én születtem Rimaszombatban. Szüleim tanítók voltak.

1949-ben települtünk át Magyarországra, a Baranya megyei Újpetrére.

Kiskoromtól szerettem rajzolni, de a természettudományok felé is erősen vonzódtam.

A középiskolai évek során Lantos Ferenchez jártam rajzszakkörre. A továbbtanuláskor műszaki pályát választottam.

 1967-ben jeles diplomával fejeztem be a Budapesti Műszaki Egyetemet.

A Magyar Posta távközlési területén kezdtem, majd a MATÁV, később T-COM különböző munkaterületein dolgoztam: így kábelhálózatok tervezése és kivitelezése, beruházás, számítástechnika, marketing, belső kommunikáció.

1995-ben megkaptam a közlekedési miniszter „Hírközlésért” kitüntetését. Majd a budapesti vezérigazgatóságunkra helyeztek át. Felsővezetőként rendkívül érdekes privatizációs, illetve fejlesztési korszakot éltem át, majd 2005-ben nyugdíjba mentem.

A 70-es évektől Lantos Ferenc festő-tanár vezetésével működő Pécsi Vizuális Műhelyben is dolgoztam. Számítógépes grafikákat kezdtem készíteni a számomra akkor elérhető technikával: EMG 666 kalkulátor, lyukszalag, asztali plotter, írógép, stb. Elsősorban pont és vonalrendszerekkel foglalkoztam. A technikai adottságok azonban erősen korlátozták a lehetőségeimet. Ebben az időben szerepeltem a Pécsi Vizuális Műhely néhány csoportos kiállításán, illetve a Miskolci Grafikai Biennálén. Izgalmas élmény volt számomra, hogy Bódy Gábor és Kismányoki Károly néhány kisfilmjének készítésében is résztvehettem.

2009-től ismét intenzíven foglalkozom a számítógépes grafikával. Nagy segítséget kaptam Lantos Ferenc Kossuth díjas festő-tanártól és Kismányoky Károlytól. Örömömre felvételt nyertem a Pécs-Baranya Művészeinek Társasága tagjai közé.

2013-ban elvételt nyertem a Magyar Elektrográfiai Társaságba (MET), később a Nemzetközi Bicsérdi Művésztelep Egyesületbe, majd a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe.

A vállalati kötöttségek után sok szervezési és fejlesztési élménnyel, élettapasztalattal a hátam mögött nagy kedvvel, több szabadsággal és gyorsabban dolgozom.

Feleségem klinikai pszichológus. Három felnőtt gyermekem van: Kati történész egyetemi oktató, Annamari Los Angelesben reklámgrafikus, Laci építészmérnök Budapesten.